Overheid geeft onjuiste voorlichting in pensioendebat

dinsdag 13 februari 2018
Thema's:  Blog

“Ouderen eten de pensioenpotten van jongeren leeg”; voor wie de pensioendiscussie al langere tijd volgt is duidelijk, dat deze overheidsinkleuring van het debat NIET klopt.
Het omgekeerde is het geval: de pensioenpotten blijven voor jongeren dikgevuld, dankzij het feit dat de ouderen niet krijgen waar ze recht op hebben. ZIJ sparen voor het pensioen van jongeren.

Onderzoek bevestigt: ouderen de dupe
Dit beeld wordt volgens de actualiteitenrubriek Een Vandaag bevestigd door een onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), dat in handen is van dit programma.

Geld gaat van oud naar jong
Volgens dit onderzoek vloeit er geld van oud naar jong, in plaats van omgekeerd. “Het zijn de ouderen die onevenredig hard geraakt worden door het achterblijven van de indexatie terwijl de jongeren profiteren”, aldus Taco van Hoek, directeur van het EIB.

Bewaken van pensioen is doorgeslagen
De Nederlandsche Bank zit als toezichthouder als een bok op de haverkist: er mag geen euro worden uitgegeven aan indexering, waardoor ouderen al jarenlang koopkracht inleveren. Het bewaken van de pensioenpotten voor jongeren is doorgeslagen, aldus het EIB, terwijl jongeren een veel beter vooruitzicht hebben dan de ouderen.

Rapport lezen? Ga naar: EenVandaag.07-03-2018 21:14

Als je in de regering zit heb je het recht wetten te veranderen. En als dan de belanghebbenden niet in kennis worden gesteld van deze wetswijziging en de mensen worden er slechter van, dan is dan moreel verwerpelijk en eigenlijk crimineel gedrag. Hier zijn heel veel politieke kopstukken moreel verantwoordelijk voor een ordinaire diefstal van ouderen. Ouderen die een waardevast pensioen was bfeloofd en waarvan er velen al meer dan 30% van hun besteedbaar inkomen kwijt zijn. Dit is ronduit crimineel en moet wat mij betreft zwaar gestraft worden.

 
Reageer op dit item