Nabestaandenpensioen is een janboel

zaterdag 14 juli 2018
Thema's:  Blog

Rond het nabestaandenpensioen is het een janboel, vindt CDA-tweede kamerlid Pieter Omtzigt. Hij zegt dit vandaag (13 juli 2018) in De Telegraaf. Wie tussentijds overstapt naar een nieuwe baan kan zomaar tienduizenden euro’s aan opgebouwde rechten kwijtraken. Overlijdt de partner, dan blijkt het overblijvende pensioen soms behoorlijk tegen te vallen en kan de achterblijver zelfs onder het bijstandsniveau terechtkomen.

Wir-war
Dit probleem moet zo snel mogelijk geregeld worden, vindt Omtzigt. De wir-war van regelingen rond het nabestaandenpensioen is zo groot, dat ook de pensioenfondsen zelf niet precies weten hoe het zit.

CDA wil tussentijdse oplossing
In het concept-akkoord over de hervorming van het pensioenstelsel tussen vakbeweging en werkgevers, dat onlangs tot stand kwam, wordt de nabestaandenproblematiek nog niet goed geregeld. Blijft een nieuw pensioenakkoord nog langer uit, dan moet er maar een tussentijdse regeling komen om aan de chaos een einde te maken, vindt Pieter Omtzigt, die een dringend beroep op werkgevers en werknemersorganisaties doet om snel met een oplossing te komen.

Meer hierover lezen?

Ga naar: www.telegraaf.nl16-07-2018 13:49

Dit is weer afschuifbeleid van de overheid. De overheid heeft zelf het nabestaandenpensioen (ANW) afgeschaft voor mensen zonder kinderen. De partnerpensioenen van de pensioenfondsen waren altijd een aanvulling op het nabestaanden pensioen van de overheid. En de overheid vond dat iedereen ekonomisch zelfstandig is zodat een nabestaanden pensioen niet nodig is. En nu verwijt men de bedrijfspensioenfondsen dat ze deze overheidsbezuiniging niet gecompenseerd hebben. Als Pieter Omtzigt het zo belangrijk vindt het nabestaanden pensioen goed te regelen, laat hij dat dan in de ANW doen

 
Reageer op dit item