Koepelorganisaties verbaasd over onbuigzaamheid minister Koolmees

vrijdag 29 juni 2018
Thema's:  Blog

De koepelorganisaties van gepensioneerden KNVG en NVOG spreken er in een persbericht hun verbazing over uit, dat minister Koolmees van sociale zaken een discussie over het afschaffen van de risicovrije rente bij voorbaat uitsluit. Dit. hoewel werkgeversorganisaties en vakbeweging in hun conceptakkoord over de hervorming van het pensioenstelsel aangeven, dat ze af willen van de manier waarop pensioenfondsen nu hun verplichtingen moeten berekenen. Met zijn afwijzing haalt Koolmees een belangrijke bouwsteen uit het voorlopige akkoord.

Rekensystematiek is achterhaald
Algemeen wordt erkend, aldus KNVG en NVOG, dat de huidige rekensystematiek niet geschikt is om de dekkingsgraad van pensioenfondsen te berekenen. Wordt het systeem gehandhaafd, dan wordt een veel bekritiseerde fout uit het verleden herhaald, zo vrezen de voorzitters van KNVG en NVOG, Joep Schouten en Jaap van der Spek.

Achterkamertjes
Ze vinden, dat er over de hervorming over het pensioenstelsel te lang en teveel in achterkamertjes wordt overlegd en dan ook nog zonder daarbij de direct belanghebbenden als de gepensioneerden te betrekken. 
Reageer op dit item