Kas Europese Pensioenfondsen bijna leeg.

donderdag 2 augustus 2018
Thema's:  Blog

Belastingbetalers in de EU wacht volgens De Telegraaf een forse rekening, nu het pensioenfonds van het Europees Parlement snel leeg dreigt te raken.

Te weinig premie betaald
De Europarlementariërs hebben hun eigen pensioen niet goed op orde. Je zou ook kunnen zeggen: ze leggen er te weinig voor opzij. Eind 2016 had het pensioenfonds een vermogen van ruim 146 miljoen euro en daar staat een bedrag van ruim 472 miljoen euro aan verplichtingen tegenover. Er gaapt dus een gat van ruim 326 miljoen, zo meldt Der Spiegel.

Bijna op
Als dit zo doorgaat is het fonds in 2024 door zijn reserves heen.
De oorzaak is helder: de Europarlementariërs spaarden niet alleen veel te weinig, maar daarnaast hebben de beleggingen van het fonds ook nog eens te weinig opgeleverd.
In Nederland zijn pensioenfondsen verplicht om te korten op pensioenuitkeringen als er te weinig geld binnenkomt, maar het pensioenfonds voor Europarlementariërs deponeert de rekening bij de belastingbetaler.

Nederlanders doen niet mee
De Nederlanders in het Europarlement zijn het overigens niet eens met de riante EU-pensioenregeling. Ze spraken volgens De Telegraaf in 1999 af er niet langer gebruik van te zullen maken.07-01-2019 20:04

Als Nederlanfse europarlementariërs geen gebruik maken van dat pensioenfonds, dan hoeven Nederlandse belastingbetalers ook geen herstelbijdrage hieraan te leveren!

02-08-2018 14:13

Het is een schande. Ik wordt gekort dus die Europese commissie óók korten. Niet zeuren en meer in je pensioen investeren net als ik moet doen.

02-08-2018 12:55

Daar gaan straks de door de Nederlanders bij elkaar gespaarde pensioenen naar toe, onze pensioen zijn immers overgedragen aan de EU door onze lands heks? Even snel er door geramd....

 
Reageer op dit item