Gepensioneerden in de min

vrijdag 20 januari 2017
Thema's:  Blog

We geloofden al niet zo in de mooie koopkracht-praatjes van dit kabinet, waaruit zou moeten blijken dat iedereen er in dit jaar van de verkiezingen op vooruitgaat. En inderdaad: de werkelijkheid is weerbarstiger dan de fantasie van Rutte 2.

Koopkrachtverlies
“Koopkracht loopt achter op salaris”, kopt De Telegraaf vandaag (18 januari 2017).
De brutolonen stijgen dit jaar weliswaar met 1,7%, maar de koopkracht (wat je dus netto overhoudt) blijft ver achter.

Ouderen de klos
Vooral ouderen met een aanvullend pensioen leveren in 2017 in. Dat komt o.a. door de inflatie en de hogere zorgpremie en omdat de pensioenuitkering niet wordt geïndexeerd. Het verlies kan oplopen tot 50 euro per huishouden per maand. Dit blijkt uit koopkrachtberekeningen van het Nibud, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.

In de miljoenennota beloofde het kabinet dit jaar een koopkrachtverbetering voor iedereen.23-02-2017 00:08

Niet indexeren van het pensioen (of de pensioenopbouw voor werkenden) kost vele malen meer. Indexatie op indexatie gerekend lopen we sinds 2007 al 9 maandsalarissen pensioen achter!! Dat beseffen blijkbaar maar weinigen. Dat hakt er veel harder in. Kwamen we maar eens tot echte actie, bv in Den Haag een dag alles platleggen en de politiek eens even laten merken dat we dat niet meer langer pikken. Weg met VVD en PvdA, die breken alles af. Jo Housmans

 
Reageer op dit item